top of page

ONZE STALLEN

Lekker los in het stro

Het grootste deel van het jaar lopen de koeien buiten in het natuurgebied. Maar in de winter komen ze graag naar de stal en ook deze is heel bijzonder. We hebben namelijk een hellingstal voor het vleesvee. Hier lopen de koeien los in een dik pak stro.

 

Wat is een hellingstal?

Zoals het woord als aangeeft heeft de stal een helling van ongeveer 10 %. De helling bedekken we elke dag met een flinke laag vers stro en door het afschot lopen de dieren de mest naar beneden op het looppad. Dit looppad is 2,5 meter breed en voorzien van een mestschuif die er een paar keer per dag voor zorgt dat de koeien op een schone ondergrond lopen. Daar is namelijk ook hun vreetplek. Het voerhek bestaat uit diervriendelijke ronde buizen waar de dieren keurig naast elkaar hun rantsoen ophalen.

 

Extra hooi en krachtvoer

De jongste kalveren hebben hun eigen strohok (bovenop de helling) waar ze veilig en uitgebreid kunnen liggen. Daar krijgen ze ook extra hooi en (biologisch) krachtvoer. De oudere kalveren lopen in de potstal in het midden van de stal.

Of in onze in 2008 gerealiseerde nieuwe schuur met potstal. Heerlijk in het stro en onder het dak met veel licht groeien ze als kool.

bottom of page